Enduroskola.se

Skolan grundades av Kimmo Ilvonen och Joakim Ljunggren. Idag drivs och ägs skolan av företaget Speed Is Key AB.

Idéen till skolan föddes genom att Kimmo och Joakim väldigt ofta fick svara på samma typ av frågor när det kom till sporten Enduro. Med Joakims gedigna bakgrund inom sporten och Kimmos kunskap av att skapa rörligt material så började ganska tidigt planerna smidas på att skapa informativt och pedagogiskt material för att hjälpa förare att utvecklas inom sporten, både inom träning och tävling.

Lite kort fakta om skolan:

• Över 250 medlemmar fördelat på de olika kurserna (Juni 2019)
  • Lanserades i december 2018
  • 70+ olika avsnitt om enduroträning / -tävling.
  • Videobaserat utbildningsmaterial
  • Utvecklas ständigt; grundstrukturen i skolan var planerat till 50 olika avsnitt, idag är det över 70 och växer med c:a 4-5 nya avsnitt/sektioner i månaden.
  • I dagsläget 3 olika kurser: Start till Mål, Svensk Enduroklassiker och Förberedelser inför Novemberkåsan.
  • Helt egen finansierat/utvecklat.

Varför Online?

Inom sporten enduro så är (var) informationen väldigt bristfällig. Vår idé är att ändra på detta och tillföra så mycket information som möjligt, allt för att utveckla och förbättra sporten så att fler kan komma igång med både träning och tävling. Vi tror också på att genom rätt inställd mc, rätt typ av skydd samt rätt typ av förberedelser så minskar risken för skador markant. Skolan vill även verka för att få fram och hjälpa förare som vigt sitt liv åt sporten, oftast finns en fantastisk historia bakom som är väl värd att få fram. Även till allmänheten.

Då tekniken finns tillgänglig och möjlig, så såg vi att den bästa lösningen till spridande av kunskapen var via onlinebaserat videomaterial. Innehållet är teoretiskt och ett viktigt komplement till att praktisera själv och med tränare på läger m.m. Tack vare att skolan är online så kan medlemmarna titta på materialet när det passar dem och hur många gånger som helst.

Skolans mission är att inspirera, informera och utveckla inom sporten Enduro.

Skolans vision är att bli det självklara forumet för alla som vill träna, tävla och utveckla sig inom sporten.

Kör hårt!

Kimmo Ilvonen & Joakim Ljunggren